illusztráció illusztráció

Milyen idő lesz a Tour de Hongrie leghosszabb és legmeredekebb szakaszán?

Csúszós utak nem lesznek, de egy kis hátszél jól jönne a Kékesig.

Az ötnapos verseny harmadik napja jön pénteken, amikor Kékestetőre kell feltekerniük a versenyzőknek. Ma tekerik a legrövidebbet Kazincbarcikáig (162 km), holnap innen indul a leghosszabb nap, amikor 183 km-t kell megtenniük a Mátra szerpentinjein tekeregve a legmagasabb pontunkig.

illusztráció
Kékestető | Fotó: Kádár József

Az időjárás jórészt kedvező lesz,

a délelőtti napos időt követően beindul a gomolyosodás. A szakasz feletti égboltot teljesen nem fedik be, de gyakran árnyékot adnak majd délután. Az utak szárazon maradnak, nem valószínű zápor, legfeljebb rövid, nagyon gyenge intenzitású alakulhat ki. A szél északkelet felől fog fújni, nagy hátszelet viszont nem biztosít az emelkedőkön, mivel gyenge, mérsékelt lesz. Erős melegedés nem kezdődik, délelőtt még 20 fok alatt marad a hőmérséklet, majd a legmagasabb értékek 20-22 fok között alakulnak a hegyekben.

illusztráció
A 2024-es Tour de Hongrie szakaszai | Térkép: tdh.hu

Friss előrejelzésekkel a következő napokban is jelentkezünk mindig a másnapi szakaszra vonatkozóan. Naponta kétszer frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt. A jelenlegi 670 kameránk itt böngészhető, hogy hol bukkanhatnak fel a versenyzők, és hogy ott milyen az égkép.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés