illusztráció illusztráció

Napos, de kissé szeles idő várja a Tour de Hongrie mezőnyét a második szakaszon

Csütörtökön Tokaj és Kazincbarcika között teker a mezőny.

Május 9-én a második szakasszal folytatódik a 45. Tour de Hongrie.

A mezőny Tokajból rajtol el 12 óra 40 perckor,

és 162 km-t tesznek meg Kazincbarcikáig, ahol a befutóra 16 óra 30 perctől számítanak a szervezők - olvasható a Tour de Hongrie hivatalos oldalán. Az etap tartalmaz két kategorizált emelkedőt, valamint több mint 1000 méternyi szintemelkedést.

illusztráció
Teker a mezőny | Fotó: Kurunczi György
Milyen időjárás várja a mezőnyt a második szakaszon? 

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatnak a versenyzők a második szakasz megtétele alatt, csapadéktól ezen a napon nem kell tartaniuk. Az északkeleti szelet viszont az egész szakaszon élénk lökések kísérik majd, olykor egy-egy erős széllökésre is számítani kell. A táv megtétele során általában 20-22 fok körül alakul a hőmérséklet, miközben a levegő páratartalma átlagosan 40% körül lesz, de természetesen a szakasz magasabb részein ez az érték magasabb lehet, a levegő hőmérséklete pedig pár fokkal alacsonyabb.

Friss előrejelzésekkel a következő napokban is jelentkezünk mindig a másnapi szakaszra vonatkozóan. Naponta kétszer frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt. A jelenlegi 670 kameránk itt böngészhető, hogy hol bukkanhatnak fel a versenyzők, és hogy ott milyen az égkép.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Voltál már valaha nézőként Tour de Hongrie versenyen?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés