illusztráció illusztráció

Ekkor tér vissza a napsütés

Kiadós esőzéseket követően hétvégétől fordul szárazabbra az idő, egyre többfelé kisüt a nap, újra elérhetjük majd a 20 fokot.

Egy hullámzó frontrendszer és annak déli ágán képződő mediterrán ciklon okoz a napokban kiadós esőzéseket, péntek estig országszerte jelentős mennyiség várható, a Dunántúlon nem lesznek ritkák az 50-70 milliméteres értékek.

De biztos sokan kíváncsiak arra, mikor áll el végre az eső, mikor élvezhetjük újra a simogató őszi napsugarakat? Úgy gondoljuk, a válasznak sokan fognak örülni: hétvégétől.

Szombattól javul az idő

Péntek délután kezd csökkenni a csapadékhajlam dél felől, szombaton már több helyen előbukkanhat a nap, elszórtan lehetnek még kisebb záporok. Ahogyan vasárnap is, de ekkor már hosszabb időszakokra kisüt a nap, a jövő hét elején pedig már egyértelműen a napsütésé lesz a főszerep, akkor esni sem fog.

illusztráció
Péntek estig sok eső jön | Fotó: Géczi Roland

Az átlagosnál több fokkal hűvösebb időt pedig fokozatos melegedés váltja: hétvégén még csak helyenként - elsősorban keleten -, hétfőn már többfelé elérhetjük a 20 fokot a délutáni órákban. Ezt megelőzően egyébként pénteken a délkeleti tájakon mérhetünk majd 22-23 fokot, amikor is a mediterrán ciklon áramlási rendszerében melegebb levegő éri el hazánk ezen részét.

Borítókép: Harkai Ernő

Szavazás

Várod már, hogy vége legyen az esőnek?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés