illusztráció illusztráció

F1 2024: Az eső és a szél is bekavarhat a Holland Nagydíj hétvégéjén

Változékony időre számíthatnak a csapatok Zandvoortban, de vasárnapra megérkezhet az igazi napsütést.

A Holland Nagydíjjal tér vissza a nyári szünet után a Forma-1. Zandvoortban folytatódik a száguldás, ahol a pénteki szabadedzések idején a napsütést gyakran zavarhatják felhők, és időnként az eső is eleredhet a pálya térségében. A tréningek során gyakran előfordulhatnak viharos délnyugati széllökések, melyek már jelentősen befolyásolhatják a versenyautók egyensúlyát. A hőmérséklet 20-22 fok körül alakul az edzések alatt, ugyanakkor magas lesz a páratartalom.

A szombati harmadik szabadedzésen sok felhő lesz a térségben, és időnként akár az eső is eshet, illetve ismét magas páratartalomra számíthatnak a pilóták. A déli-délnyugati szelet erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet 20-22 fok körül alakulhat.

illusztráció
Kép forrása: Ymnes

Az időmérő edzés alatt is túlnyomóan felhős idő lesz a jellemző, és eső, zápor továbbra is kialakulhat a pálya térségében. Ekkor is magas lesz a levegő páratartalma. A változó irányú szelet élénk, erős lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklete 21-23 fok körül alakulhat.

Vasárnap a verseny idején már naposabb időre számíthatnak a csapatok, és ezen a délutánon már eső sem valószínű, így ekkor lehet a legmagasabb a pálya hőmérséklete a hétvége során. Élénk, olykor erős lesz a nyugatias szél. 18-20 fok körül alakulhat a hőmérséklet a futam alatt. A pilóták 60% feletti páratartalomra számíthatnak.

Borítókép forrása: Quistnix

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Vártad már, hogy véget érjen a nyári szünet az F1-ben?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés