illusztráció illusztráció

F1 2024: Kellemetlen időjárás várja a mezőnyt Silverstone-ban

A Brit Nagydíj hétvégéjén időnként eshet az eső, fújni fog a szél, valamint hűvös lesz az idő.

Az előttünk álló versenyhétvégén az angliai Silverstone-ba látogat a mezőny, ahol a Brit Nagydíjat rendezik meg.

A pénteki szabadedzések során sok felhő lesz a pálya fölött, és időnként eső, zápor is kialakulhat. Az első szabadedzés alatt mérsékelt lesz a nyugati-délnyugati szél, a második szabadedzés idején viszont már élénk délnyugati széllökésekre is számítani kell. Az első edzés alatt 17-19, a második gyakorlás során 18-20 fokot mutathatnak a hőmérők. Nagy lesz a páratartalom, és a felhős idő miatt alacsony lesz az aszfalt felszínének hőmérséklete.

Szombaton a harmadik szabadedzés idején változóan napos-felhős időre van kilátás, de egy-egy futó zápor még előfordulhat a térségben. Erős, olykor akár viharos széllökések is kísérhetik a nyugatias szelet. A hőmérséklet 15-17 fok körül alakul. A napos időszakok segíthetnek abban, hogy magasabb legyen a pályahőmérséklet, mint pénteken.

illusztráció
A silverstone-i pálya a magasból | Kép forrása: Planet Labs, Inc.

A szombati időmérő edzés alatt is változóan napos-gomolyfelhős idő várható, és csak kis eséllyes fordulhat elő egy-egy futó zápor. Továbbra is erős, olykor viharos lesz a nyugatias szél. 17-19 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. A napos időszakok emelhetik a pálya felszínének hőmérsékletét, de a hűvös időben nem lesz magas a pályahőmérséklet.

Vasárnap a verseny idején ismét több felhő lehet az égen, és időnként akár az eső is eshet. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A hőmérséklet 16-18 fok körül alakul. Viszonylag alacsony lesz az aszfalt hőmérséklete. Magas páratartalomra számíthatnak a pilóták.

Borítókép forrása: Flickr/Jen Ross

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés