illusztráció illusztráció

F1 2024: Milyen időjárás várja a mezőnyt a mexikói magaslaton?

A jelenlegi számítások szerint esni nem fog, de más tényezőkkel meg kell küzdeniük a csapatoknak.

Az előttünk álló versenyhétvégén Mexikóban versenyez a Forma-1 mezőnye, ahol a Mexikóvárosi Nagydíjat rendezik meg. A Mexikóvárosban található Autódromo Hermanos Rodríguez versenypálya különlegessége, hogy ez a legmagasabban fekvő helyszín a versenynaptárban. A pálya 2285 méteres tengerszint feletti magasságban található. Itt már ritkább a levegő, ami nagy kihívás elé állítja az autókat és a pilótákat egyaránt.

A pénteki szabadedzéseken napos, csapadékmentes időre számíthatnak a csapatok. Általában mérsékelt marad az északi, északnyugati szél, de időnként egy-egy élénk széllökés előfordulhat. A levegő hőmérséklete az első tréningen 18-20, a másodikon 20-22 fok körül alakul.

A szombati harmadik szabadedzésen már időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadéknak kicsi az esélye. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de egy-egy élénk északias széllökés előfordulhat. A hőmérséklet 18-20 fok körül alakul.

illusztráció
A 2016-os futam rajtjának pillanata | Forrás: Gobierno CDMX

Szombaton az időmérő edzés idején is megzavarhatják felhők a napsütést, de említésre méltó csapadék továbbra sem valószínű. Élénk lesz az északi, északnyugati szél. A hőmérők 20-22 fok körüli értékeket mutathatnak a kvalifikáció ideje alatt.

Vasárnap a verseny során is gyakran kisüt majd a nap a felhők közül, csapadék ekkor sem valószínű. Az északias szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A futam alatt 20-22 fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Borítókép forrása: Gobierno CDMX

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Jártál már valaha Mexikóban?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés