illusztráció illusztráció

Forrósággal köszön el a június, 37 fok is lehet

Hétvégén igazi strandidő vár ránk, a napsütésé lesz a főszerep, vasárnap nem egy helyen a 35 fokot is meghaladhatjuk.

Nyakunkon a hétvége, mégpedig első nyári hónapunk utolsó teljes hétvégéje, bizonyára sokan terveznek strandolást, szabadtéri programokat. Nos, jó hírünk van, hétvégén ugyanis se front, se magassági hidegörvény nem lesz fölöttünk,

délies áramlással, száraz, forró légtömegek érkeznek fölénk.

Pénteken főként még keleten fordulhatnak elő nagyobb számban záporok, zivatarok, máshol már csak néhol, majd hétvégén országszerte a napsütésé lesz a főszerep. Szombaton legfeljebb keleten, északkeleten, vasárnap északon, északnyugaton zavarhatja meg néhol egy-egy hűsítő zápor vagy zivatar a strandidőt. Szombaton 30 és 35, vasárnap 32 és 37 fok közötti maximumokat mérhetünk majd, ekkor a hőségben a feltámadó délies szél hozhat némi felfrissülést.

illusztráció
Ehhez hasonló lesz az égkép a Balatonnál június utolsó hétvégéjén | Fotó: Ciccorp

A hétvége folyamán országszerte nagyon erős, extrém erős UV-sugárzás várható, így ha tehetjük, 10 és 16 óra között kerüljük a közvetlen napfényt vagy védjük bőrünket a leégés ellen magas faktorszámú fényvédő krémekkel, szalmakalap, napszemüveg viseletével. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű cukor-, alkohol- és koffeinmentes folyadék beviteléről sem!

A forróság nem lesz tartrós, hétfőn északnyugat felől hidegfront érkezik.

Borítókép: Bánkuti mLetícia (Fonyód)

Szavazás

Tervezel strandolást a hétvégére?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés