illusztráció illusztráció

Hétvégén már csak a 35 fokot súrolhatjuk

Az erős hidegfrontok és a jelentős lehűlés továbbra is váratnak magukra, de hétvégére pár fokkal enyhül a forróság.

Holnap tetőzik a forróság, délen, délkeleten a 41 fokot is elérheti, akár meg is haladhatja a hőmérséklet. A forróságot elszórtan enyhítetik záporok, zivatarok.

Szerdára aztán a feltámadó északias szél árnyalatnyival hűvösebb levegőt hoz, de még így is 30 és 38 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Északon, északnyugaton lesz elviselhetőbb a meleg. Elszórtan, főleg a keleti és középső tájakon jöhetnek záporok, zivatarok. 

Csütörtökön és pénteken sem jön lényegi változás, az élénk északkeleti szél főként a Dunától keletre enyhíteti kissé a nagy meleget. Csütörtökre visszavonulót fújnak a záporok, zivatarok, majd pénteken nyugaton ismét megjelenhetnek.

Hétvégén többfelé már 35 fok alatt maradnak a maximumok

Szombatra a jelenlegi számítások szerint megérkezik a pár fokos felfrissülés, ezen a napon "mindössze" 29-35 fok várható a legmelegebb délutáni órákban és felhőkből is több lesz fölöttünk, amelyekből elsősorban a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, akár nagyobb területen is.

illusztráció
Zivataros ébresztőt kaphat szombat reggel a Dunántúl | Fotó: Cseke László

Vasárnapra aztán a felhők elvonulnak, de még nem tér vissza a mostanihoz hasonló forróság, a maximumok 30 és 36 fok között alakulhatnak a hét utolsó napján. A hajnali órák pedig meghozhatják a felfrissülést, többfelé 18-19 fokig, sőt északon, északeleten 15 fok közelébe hűlhet majd le a levegő.

Borítókép: Szabados Lászlóné (Beled)

Szavazás

Várod már a lehűlést?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés