illusztráció illusztráció

Hétvégén már kevesebb lesz záporokból, zivatarokból

De elszórtan szombaton és vasárnap is számíthatunk rájuk, holnap és pénteken pedig még többfelé szakadhat le az ég.

Csütörtökön és pénteken folytatódik a záporokra, zivatarokra hajló idő, többfelé és több alkalommal is leszakadhat az ég. Több csapadék a Dunától keletre valószínű, itt péntek estig nagy területen gyűlhet össze 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső, de főként az Északi-középhegységben lokálisan 40-50 milliméternél is több hullhat, a zivatarok fő veszélyforrása ugyanis a felhőszakadás lesz.

Villámárvizek is könnyen előfordulhatnak

Ez bizony azt jelenti, hogy egy-egy nagyobb zivatart követően főként a hegyes-dombos tájakon villámárvizek is kialakulhatnak.

illusztráció
Villámárvizek jöhetnek északon | Fotó: Kiefer Béla

A Dunántúlon kevesebb lesz a csapadék, pénteken nyugaton, délnyugaton már nem is igazán kell számítani arra, hogy nyakunkba szakadjon az ég. 

Maradt a fülledt, mérsékelten meleg idő: csütörtökön 22-28, pénteken 20-27 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Hétvégén a napos idő kerül túlsúlyba, amit nagyobb arányban a Dunántúlon szűrhetnek fátyolfelhők. Emellett gomolyfelhők is képződnek, de már csak elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, főként a délutáni órákban. Egy kicsit rákapcsol a nyár, délutánonként 23-29 fok jön.

illusztráció
Hétvégén már a napsütés kerül előtérbe | Fotó: Petró Róbert (Zagyvaszántó)

A változó irányú légmozgás a következő napokban gyakran lehet élénk, főként zivatarok idején pedig erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Naponta kétszer frissülő előrejelzéseinket itt követhetitek nyomon.

Borítókép: Bieber Miklós (Dunakiliti)

Szavazás

Elégedett vagy az eddigi csapadékkal?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés