illusztráció illusztráció

Időnként egy-egy zivatar megzavarhatja a Campus Fesztivált

Nyári meleg vár a fesztiválozókra Debrecenben, de néha akár az ég is leszakadhat.

Július 24-án kezdetét veszi Debrecenben a Nagyerdőben a Campus Fesztivál, mely 28-a reggeléig tart.

Szerdán napközben napos-gomolyfelhős idő várható a térségben, és időnként egy-egy futó zápor, zivatar is kialakulhat. Az esti, éjszakai órákban viszont egyre kevesebb felhő lehet az égen, és ekkor már számottevő csapadék sem valószínű. Napközben megélénkül az északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. Napközben 30 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, majd csütörtök hajnalra 16-17 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön is gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napsütést, és a térségben még esély van időnként záporok, zivatarok kialakulására. Éjszaka viszont alig lesz felhő az égen. Élénk, olykor erős lesz az északi-északnyugati szél, mely estére ismét veszít erejéből. A legmagasabb hőmérséklet 26-28 fok körül alakul, majd péntek hajnalra 15-16 fok köré hűl a levegő.

illusztráció
A kép illusztráció

Pénteken sokat fog sütni a nap, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki napközben egy-egy futó zápor Debrecen térségében. Éjjel alig lesz felhő az égen, és esni sem fog. Élénk lesz az északias szél, mely estére ismét mérséklődik, legyengül. Napközben 30 fok köré melegszik a levegő, majd az éjszaka során 15-17 fokig csökken a hőmérséklet szombat hajnalra.

Szombaton napos, csapadékmentes idő várható, és éjszaka sem növekszik meg a felhőzet. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmelegebb órákban 32-33 fokot mutathatnak a hőmérők, majd vasárnap hajnalban 16-18 fok körüli minimum-hőmérsékletre van kilátás.

Az UV-sugárzás ezeken a napokon 10 és 16 óra között nagyon erős lesz, ezért ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről!

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Voltán idén már valamelyik fesztiválon?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés