illusztráció illusztráció

Itt az újabb hőhullám, délen 37-38 fok is lehet

Északkeleten viszont mérsékeltebb marad a kánikula.

Elkezdődött a már-már szokásosnak mondható augusztusi hőhullám, mely a következő napokban az ország nagy részén csak tovább fokozódik. Emiatt ismét hőségriasztás lépett életbe.

Hétfőn túlnyomóan napos időben lesz részünk, de előfordulhatnak átmenetileg felhősebb tájak is, viszont számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb az esti órákban néhol nyugaton és északnyugaton fordulhat elő gyenge futó zápor. Helyenként élénk lesz a légmozgás. A hajnali 14-23 fokot követően délután 29 és 38 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk, az alacsonyabb maximumokat az ország északkeleti harmadán mérhetjük.

illusztráció
Izzó naplementék jönnek | Fotó: Bánkuti Letícia

Kedden a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, de csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel zápor, zivatar. A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A hajnal egyre kevesebb helyen hoz felfrissülést. Délutánra 29 és 38 fok közé melegszik a levegő, az ország déli felén lesz melegebb.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon délután gyakrabban zavarhatják gomolyfelhők a napsütést. Nyugaton néhol egy-egy zápor nem kizárt. Többfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 30-38 fokot mutathatnak a hőmérők.

illusztráció
Jólesik a hűsölés | Fotó: Hanusi Ági

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Zápor, zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Továbbra is kitart a hőség, a csúcshőmérséklet 31 és 39 fok között alakulhat.

A jelenlegi számítások szerint pénteken és szombaton is tombolni fog a forróság. Bár szombaton záporok, zivatarok már több tájegységünkön kialakulhatnak, jelentősebb változás leghamarabb csak vasárnap következhet be időjárásunkban egy hidegfront hatására.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Gyongyuszka (Balatonvilágos)

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Mivel töltöd a következő napokat?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés