illusztráció illusztráció

Jön az újabb nyári nap, holnap délen 27 fok lesz

A Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon hidegfrontja előtt erős délies áramlással érkezik a meleg.

Újabb októberi nyári nap jön, csütörtökön ugyanis a Kirk hurrikánból továbbfejlődött mérsékelt övi ciklon hidegfrontja közelíti meg hazánkat, amelynek előterében erős délies áramlással meleg levegő érkezik fölénk.

Nyári nap jön, délen 27 fok lesz csütörtökön

Az ország nagy részén napsütéssel, szeles idővel indul hét negyedik napja, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Már a reggel is meglehetősen enyhe lesz, 10 és 18 fok között alakulnak a minimumok, a szeles dunántúli tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Napközben gyorsan melegszik a levegő, a csúcshőmérséklet eléri a 21-27 fokot, legmelegebb délen lesz. 

illusztráció
WRF modellünk hőmérsékleti előrejelzése csütörtök délután 2 órára

Délután a Dunántúlra záporokkal, helyenként zivatarokkal megérkezik az említett hidegfront, nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, ezzel együtt visszaesik a hőmérséklet. Este, éjjel a front többfelé hoz csapadékot.

A front mögött pénteken szeles idő várható, de egyre többfelé kisüt a nap. Eleinte keleten lehet szükség az esernyőkre, majd délután egy összeáramlás hatására az Eger-Szeged vonal mentén jöhetnek újabb záporok. A hőmérséklet 5-6 fokkal visszaesik, délután 15-21 fokot mérhetünk.

A hétvége ezúttal napos, száraz időt ígér.

Borítókép: Tiszafüred Időjárás

Szavazás

Hogy viseled a gyakori frontátvonulást?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés