illusztráció illusztráció

Kánikulával indul a FEZEN, majd zivatarok is lecsaphatnak

Csütörtökön akár 35 fok is lehet, aztán főként pénteken zivatarok zavarhatják meg a programokat.

Július 31-én kezdetét veszi Székesfehérváron a FEZEN, mely augusztus 4-e hajnaláig tart.

Szerdán szinte zavartalan napsütés várja a fesztiválozókat, és éjjel sem lesz sok felhő az égen, így csapadék sem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. Napközben 32-33 fok köré melegszik a levegő, majd csütörtök hajnalra 17-19 fok köré csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön a napsütést már időnként felhők zavarják meg, de egy-egy futó zápor legfeljebb a késő délutáni, esti órákban fordulhat elő a térségben. Nappal megélénkül a déli-délnyugati szél, majd estére mérséklődik a légmozgás, viszont az éjszaka második felében, péntek hajnalban már az északnyugatira forduló szél élénkülhet meg.

Csütörtök délután 34-35 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet,

majd péntek hajnalban 20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

illusztráció
A kép illusztráció

Pénteken már gyakrabban lehet erősen felhős az ég,

délután és este időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak a fesztivál térségében.

Nappal és éjjel is élénk, olykor erős lesz az északnyugati szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, majd szombat hajnalra 16-18 fok köré hűlhet a levegő.

Szombaton már naposabb idő ígérkezik, az időnként megjelenő felhőkből a jelenlegi számítások szerint sem nappal, sem éjjel nem várható számottevő csapadék. Egész nap élénk, erős lökések kísérhetik majd az északi-északnyuagti szelet, viszont éjjel mérséklődik a légmozgás. Délutánra 28-30 fok köré melegedhet a levegő, vasárnap hajnalban pedig 15-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Fesztiválon sátrazni szeretsz jobban, vagy bérelsz szállást?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés