illusztráció illusztráció

Lezárták a Margitszigetet a Duna áradása miatt

A sziget csak északról, az Árpád híd felől közelíthető meg, onnan is csak gyalog. Egyelőre.

A Dunán levonuló árhullám miatt kedd reggel lezárták a Margitsziget mindkét bejáróját, így azokon sem személyautók, sem a BKK járatai nem hajthatnak be. A BKK tájékoztatása szerint szeptember 17-én üzemkezdettől nem közlekedik a 26-os autóbusz, illetve a 4-es és 6-os villamos sem áll meg a margitszigeti megállóban. A sziget így jelenleg csak északról, az Árpád híd felől közelíthető meg, onnan is csak gyalog.

Még éppen nem érte el a budai alsó rakpartot a víz | Videó: Cmsz

A Duna áradása miatt egyébként további forgalomkorlátozásokat bevezettek:

  • A 34-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Békásmegyer HÉV-állomás és Rómaifürdő HÉV-állomás közötti megállókat. Ugyanez érvényes a 934-es éjszakai járatra, amely nem áll meg a Békásmegyer HÉV-állomás és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti szakaszon
  • A budai és pesti alsó rakpart már hétfőn este 20 órakor lezárásra került
  • Szeptember 17-én üzemkezdettől a 2-es, 2B és 23-as villamosok nem közlekednek a Széchenyi István tér és a Március 15. tér között. A kimaradt részen pótlóbusz sem közlekedik

A Duna vízszintjének emelkedése miatt a következő napokban további forgalmi korlátozások jöhetnek, amelyről a BKK a lehető leghamarabb értesíti majd a közlekedőket.

Az Országos Vízjelző Szolgálat legfrissebb, kedd reggeli előrejelzése alapján a Duna szombat este 850 centiméter körüli vízállással tetőzhet a fővárosban, ezt követően indulhat meg a lassú apadás:

illusztráció

Ábra: Országos Vízjelző Szolgálat

Borítókép: Dóczi Zoltán

Friss árvízi témájú híreink
Kenuval jártuk be Szentendre elöntött utcáit
Hirdetés