illusztráció illusztráció

Napról napra melegebb lesz a Balaton Soundon

Nagy vihar nem várható, viszont gyakran fújni fog a szél.

Július 3-án kezdetét veszi Zamárdiban a Balaton Sound, mely 7-e reggeléig tart.

Szerdán napos-gomolyfelhős idő várható, számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb csak egy-egy jelentéktelen futó zápor alakulhat ki a térségben a délutáni órákban. Este, éjjel pedig sehol sem kell csapadékra számítani. Napközben élénk lesz az északnyugati szél, mely estére veszít erejéből. Délután 24-25 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, majd csütörtök hajnalra 16-18 fok köré hűl a levegő.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás Zamárdi térségében, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem valószínű, és az este, éjszaka alatt sem várható eső. Napközben megint megélénkül, olykor meg is erősödik az északnyugati szél, de estére ismét mérséklődik a légmozgás. Délután 25-27 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, majd az éjszaka során 20 fok alá csökken a hőmérséklet, péntek hajnalban 16-18 fokra van kilátás.

illusztráció
Kép: Illusztráció

Pénteken és szombaton a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de számottevő csapadék ezen a két napon nem várható. Pénteken napközben élénk lesz az északnyugati szél, majd szombaton a déli-délkeleti szelet kísérhetik élénk széllökések, de mindkét nap az esti órákra mérséklődik a légmozgás. Pénteken 26-27, szombaton már 30-32 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet. Szombaton hajnalban még pár fokkal 20 fok alatt alakulhat a minimum-hőmérséklet, majd vasárnap reggel 20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Az UV-sugárzás ezeken a napokon 10 és 16 óra között nagyon erős lesz, olykor akár extrém erős is lehet a vízparton, ezért ajánlott gondoskodni a bőr megfelelő védelméről!

Borítókép: Illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Ellátogatsz idén nyáron valamelyik fesztiválra?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés