illusztráció illusztráció

Nem tér vissza a 40 fokos forróság

A következő napokban is marad a meleg, de 35 fok fölötti forróságtól nem kell tartani.

A hét hátralévő részében már nem kell a hét elejihez hasonló forróságtól tartani, sőt szombaton a Dunántúlon helyenként majd alig lesz több 25 foknál. Ezen a napon ugyanis egy légörvény hatására több lesz fölöttünk a felhő, és több helyen, nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Emiatt a Balaton-átúszást is elhalasztják, nagy valószínűséggel egy nappal későbbre, július 21-re.

A hét többi napján, így pénteken és vasárnap országszerte a napsütés lesz túlsúlyban és a meleg: délutánonként 29-35 fokra készülhetünk, de ennél melegebbtől, így 40 fokos forróságtól szerencsére nem kell tartanunk. Pénteken legfeljebb nyugaton, délnyugaton, vasárnap keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Hajnalonként már többfelé 20 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, így pihentetőbb lehet az alvás.

illusztráció
Záporosabb-zivatarosabb lehet a szombat | Fotó: Varga Sándor - Időkép

A meleg idő a jövő hét első napjaiban is kitart elszórt záporokkal, zivatarokkal, többfelé feltámadó légmozgással, majd a jelenlegi számítások szerint úgy tűnik, a hét közepén jelentősebb felfrissülés érkezhet.

Borítókép: Lévai Réka

Szavazás

Örülsz a pár fokos enyhülésnek?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés