illusztráció illusztráció

Nyugaton kiadós esővel köszönt be az ősz hétfőn

Bár a hőmérséklet már néhány fokot csökkent, a növények továbbra is szomjaznak. De már nem sokáig.

Szinte hihetetlen hírünk van, rég nem írtunk ilyet, de most egyre inkább úgy tűnik, hogy a hét elején érkező sekély ciklon végre meghozza az ősziesebb időjárást, nem is akármilyen módon:

hétfőn nyugatra kiadós, helyenként akár 20-30 mm-es esőt hozhat,

s bár kicsit félve írjuk le, a jelenlegi modellfutások alapján úgy tűnik, hogy még a keleti-délkeleti országrész sem fog teljesen szárazon maradni, néhány mm-nyi eső ott is enyhíteni fog egy kicsit az aszályon. 

Vasárnap tehát búcsút intünk a nyárnak, hétfőre ősziesebb fordulatot vesz időjárásunk, igaz, ezen a napon keleten még elérhetjük a 30-32 fokot. Nagy lesz a kontraszt, mert a dunántúli régiókban mindössze 20 fok körül fog alakulni a hőmérséklet, így rég nem érzett érzés törhet majd ránk, még az is elképzelhető, hogy egy picit fázni fogunk. 

illusztráció
Képünk illusztráció

Kedden kelet-északkelet felé távozik a ciklon és a hozzá kapcsolódó, tartósabb esőt eredményező csapadékmező, nyomában már csak elszórtan lehetnek futó záporok, zivatarok. A maximumok 20-27 fok körül alakulnak, továbbra is délkeleten lesz a legmelegebb.

Mindkét nap szeles idő várható, hétfőn a délkeleti, kedden pedig már az északnyugatira forduló szelet kísérhetik majd élénk, erős, olykor viharos lökések. Elő a pulóverekkel!

A távolabbi kilátások szerint jövő hétvégén végre a hőmérsékletek is országszerte visszatérnek az évszaknak megfelelőhöz, a pulcsik mellett úgy tűnik, hogy a vékonyabb kabátokat is elővehetjük.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés