illusztráció illusztráció

Záporok, zivatarok jönnek május első napjaiban

Holnap még csak délnyugaton, csütörtökön és pénteken már többfelé leszakadhat az ég.

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon húzódik fölénk a következő napokban, így többfelé részesülhetünk majd aranyat érő májusi esőben.

Május első napján az ország nagy részén viszont még nem fog esni, szép időben majálisozhatunk, igaz már több lesz fölöttünk a felhő. Késő délután, este délnyugaton már előfordulhat elszórtan zápor, egy-egy zivatar. Marad a meleg, sokfelé szeles idő, a maximumokat délután 22 és 27 fok között mérhetjük.

Záporos-zivataros folytatás jön

Csütörtökön és pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég fölöttünk, és többfelé, több alkalommal is számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Több csapadék a Dunántúlon és a déli megyékben várható, viszont keleten, északkeleten lesznek olyan tájak, ahol egyáltalán nem fog esni. A szél csütörtökön még többfelé lesz élénk, erős, péntekre már veszít erejéből. Délutánonként 18-26 fok várható, a csapadékosabb tájakon lesz hűvösebb, a szárazabb északkeleti országrészben melegebb.

illusztráció
Fotó: Soostamas82

Hétvégén sem fogunk fázni, a maximumok mindenhol 20 fok fölött alakulnak majd, helyenként a 25 fokot is meghaladják, de szórványos záporok, zivatatok továbbra is kialakulhatnak.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkba.

Borítókép: Bogyooca

Szavazás

Várod már a zivatarokat?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés